Selecteer een pagina

Samenwerken

Samenwerking

“Waarom moeilijk doen, als het samen kan.” – Loesje

Om mijn ambitie te realiseren zoek ik samenwerking. Bijvoorbeeld met andere schoolleiders, en docenten die dezelfde wens hebben. Maar ik zoek ook mensen die op politiek niveau verandering kunnen en willen realiseren. Geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven die mee willen denken over bijvoorbeeld andere financieringsvormen, zijn ook van harte welkom om zich bij mijn netwerkorganisatie aan te sluiten. Met regelmaat organiseer ik rondetafelgesprekken waarbij ik diverse deskundigen inhuur om onze expertise te versterken.

Ondernemend onderwijs doe je samen

Om het onderwijs daadwerkelijk ondernemend te krijgen breng ik verschillende partijen samen. Hiervoor heb ik veel geleerd van Qeske. Dit is een ondernemerscollectief gevestigd in Kerkrade waar huisvesting (leegstand), onderwijsinhoud en lokaal ondernemerschap samenkomen. Onderwijs, hogescholen, mbo’s, bedrijven en universiteiten vormen samen een community. Verschillende partijen maken gebruik van de werkplekken die bij Qeske geboden worden. Hierdoor zijn nieuwe (academische) richtlijnen in het onderwijs aan het ontstaan die de grenzen overstijgen. Leerlingen hebben op deze manier de mogelijkheid bij echte bedrijven mee te mogen werken. Op deze manier staan ze direct in contact met de maatschappij. Scholen en dan specifiek docenten kunnen bij Qeske met bedrijven actief aan leermateriaal werken. Ondernemers geven weer les aan de leerlingen die komen. Zie voor meer informatie qeske.nl. Het is mijn ambitie om Qeske naar Rivierenland te halen, eerste positieve gesprekken over samenwerking zijn al gevoerd!

Ondernemend onderwijs doe je samen

Flexibele werkplek

Om een goede community neer te zetten, zoek ik organisaties, scholen die op een nader te bepalen plek in de gemeente Buren hier af en toe willen gaan werken zodat er zaken samen gaan komen. Deze locatie gaat een flexibele werkplek voor veel verschillende partijen worden waar innovatiekracht ontstaat. Leerlingen kunnen deze plek bezoeken om te leren. Dit heb ik gezien in Kerkrade en dit zou voor Rivierenland een verrijking zijn. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn dan kunt u contact met mij opnemen. Iedereen betaalt afhankelijk van de grootte van de organisatie en het tijdsbestek dat je bij Qeske wilt werken een bijdrage. Minstens zo belangrijk is dat iedereen die deel uit wil maken van de community zijn of haar ideeën deelt.

Werk met mij

10 + 7 =

06-52017927